Program Festiwalu Jazz na dachu III

06 - 14.08.2021 Oświęcim

19.00 Recital Dorota Osińska

 

W trakcie wydarzenia :

koncerty jazzowe Michał Rorat Trio i przyjaciele

menu degustacyjne autorstwa Marka Furczyka, Szefa kuchni Planeta Smaku

degustacja produktów Jakoba Haberfelda - dla osób pełnoletnich

degustacja cygar Aficionado Cigar Club - dla osób pełnoletnich

cocktailbar by Podawane z pasją

pamiątkowe kieliszki dla każdego gościa od Krosno Glass

 

19.00 Koncert Robert Janowski Trio  "Najpiękniejsze melodie"

 

W trakcie wydarzenia :

koncerty jazzowe Michał Rorat Trio i przyjaciele

menu degustacyjne autorstwa Marka Furczyka, Szefa kuchni Planeta Smaku

degustacja produktów Jakoba Haberfelda - dla osób pełnoletnich

degustacja cygar Aficionado Cigar Club - dla osób pełnoletnich

cocktailbar by Podawane z pasją

pamiątkowe kieliszki dla każdego gościa od Krosno Glass

 

19.00 Recital Olek Klepacz i "Dźwiękoszczelni"

 

W trakcie wydarzenia :

koncerty jazzowe Michał Rorat Trio i przyjaciele

menu degustacyjne autorstwa Marka Furczyka, Szefa kuchni Planeta Smaku

degustacja produktów Jakoba Haberfelda - dla osób pełnoletnich

degustacja cygar Aficionado Cigar Club - dla osób pełnoletnich

cocktailbar by Podawane z pasją

pamiątkowe kieliszki dla każdego gościa od Krosno Glass

 

19.00 Koncert Stanisław Soyka Trio

 

W trakcie wydarzenia :

koncerty jazzowe Michał Rorat Trio i przyjaciele

menu degustacyjne autorstwa Marka Furczyka, Szefa kuchni Planeta Smaku

degustacja produktów Jakoba Haberfelda - dla osób pełnoletnich

degustacja cygar Aficionado Cigar Club - dla osób pełnoletnich

cocktailbar by Podawane z pasją

pamiątkowe kieliszki dla każdego gościa od Krosno Glass

 

6

sierpnia

2021

piątek

7

sierpnia

2021

sobota

13

sierpnia

2021

piątek

14

sierpnia

2021

piątek



Menu degustacyjne

autorstwa Szefa kuchni Planety Smaków Marka Furczyka.

 

Na przystawkę

 

Mus z pstrąga wędzonego z kawiorem w asyście Czystej, wódki ziemniaczanej lub ślimaki w pietruszkowym biszkopcie z jusem wołowym i chłodnym likierem ziołowym Piołunówką.

 

Dania główne

 

Dania główne inspirowane są ulubionymi smakami artystów. Stanisław Soyka, czego można było się spodziewać bez chwili zastanowienia zaproponował tradycyjną kuchnię śląską. I tak w piątek 6.08 na talerzach wyląduje kluska śląska, w oryginalnej aranżacji, sparowana z likierem Orzechówką.

 

Dorota Osińska wybrała smaki orientu. Dlatego też w sobotę 7.08 zaserwujemy zagrodowego kurczaka z tofu w sosie lemon butter i likierem roku 2020 Pigwówką, którą specjalnie na tą okazję trzymaliśmy.

 

Robert Janowski, jak i Olek Klepacz są fanami ryb. Dlatego też zarówno w piątek 13.08, jak i sobotę 14.08 na Państwa talerzach zagości ryba z pobliskiego Jeziora Goczałkowickiego z warzywami sezonowymi i Pigwówką.

 

Deser

 

Pistacjowy Creme Brulle z ciastem francuskim, karmelowym popcornem i towarzystwem naszej Miodonki.